Vader Immortal: A Star Wars VR – hrátky se světelným mečem

Sponzorované odkazy:

Vader Immortal: A Star Wars VR – hrátky se světelným mečem

Star Wars je jednou z nejznámějších a nejcennějších značek, a co se týče implementace rytířů Jedi, mocných Sithů, blastrů, vesmírných lodí a nekonečného množství příběhů se do herního světa podařilo dostat pouze pár. Hlavně co se týká posledních pár let. Nejznámější a nejlepší je rozhodně Star Wars: Knights of the Old Republic, jak první, tak druhý díl, i když si asi každý najde jiného favorita.

Do světa virtuální reality se pořádná hra ještě nedostala, ale nyní jsme se dočkali prvního titulu určeného čistě pro virtuální realitu PS VR. Sice již hra vyšla před časem pro virtuální brýle Oculus, které jsou určené pro PC, ale přeci jen je PS VR více dostupnější.

Začátek krátké, ale zábavné ságyZačátek krátké, ale zábavné ságy

Příběh na epizody

Hra je rozdělena do tří epizod. Můžete si jej zakoupit jako celek, nebo po jednotlivých epizodách, ale i když koupíte jako celek, tak se vám v seznamu her stáhne každá epizoda zvlášť a po dohrání jedné části musíte vypnout hru a zapnout další epizodu, což uživatelsky není úplně nejlepší řešení. Na druhou stranu tak můžete pošetřit nějaké místo, což je třeba můj věčný problém.

Příběh je zasazen mezi filmy Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů a Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje a jak samotný název napovídá, tak se bude vše točit kolem nejikoničtějšího záporáka všech dob Dartha Vadera. Hlavně fanoušky série potěší další poodhalení pohnutku této postavy a zjištění opět něčeho víc ze světa Star Wars.

Začátek v roli pašerákaZačátek v roli pašeráka

Pokud patříte mezi neznalce této značky, nebo nejste nijak zarytí fanoušci, ale alespoň trochu se vám líbí světelné meče, tak si i přesto můžete užít zajímavý příběh. Ten pojednává o do té doby nevýznamném pašerákovi, než jeho loď obsadí Impérium, a Lord Vader objeví v pašerákovi skrytou sílu, jenž hledal. Tím se rozjede celá zápletka, která je skvěle napsána a řekl bych, že potěší všechny fanoušky ať ty hardcore, tak i ty méně zapálené.

Každá epizoda nabízí trošku jiný zážitek nechybí souboje se světelným mečem, a i použití síly. Několik logických hádanek, různé interakce, které můžeme znát již z jiných VR titulů a spoustu animací zaměřené na vyprávění příběhu. Třeba v první epizodě ještě neumí hlavní postava používat sílu a na světelný meč si také musela do cca půlky epizody počkat, takže vše je postupně dávkováno. Díky tomu dokáže udržet po celou dobu hraní úroveň zábavy na stejné vlně.

Troška treninku neuškodíTroška treninku neuškodí

Krátké hrátky s mečem

Za což musím také hru pochválit je široké možnosti nastavení od pohybu ve virtuální realitě po možnosti hrát hru i v sedě, pro lidi, co nemohou příliš dlouho stát či vůbec. Ovládání pomocí dvou Move ovladačů mi přišlo v pořádku, i když se občas někdy zadrhli, ale to asi u každé VR hře. Jen ruce postavy se všemožně kroutí, a to nepůsobí pak moc věrohodně. Můžete si i zvolit, jak se budete po herním světě pohybovat, a to buď předem definovanými teleporty, nebo naprosto volnými skoky (ty jsou lepší než naprosto volný pohyb, jelikož ten většině uživatelů dělá špatně).

Darth VaderDarth Vader

Souboje probíhají více či méně stejně, odrážíte a zasahujete údery, odrážíte střely a občas někoho vymetete silou. Po čase mohou přijít jednotvárné a druhů nepřátel není tolik, ale každou epizodu dohrajete cca do jedné hodiny, takže do samotného konce nenastane pocit stereotypu, nebo nějaké nudy.

Pokud nebudete mít stále dost tak je to možnost takzvaného Lightsaber Dojo, kde se postavíte do tréninkové místnosti a postupně se prosekáváte desítkami různých bojových výzev, které jsou postupně náročnější a náročnější. Za úspěch jste odměněni novými rukojeťmi a barvami světelného meče. Pokud jste si nezabojovali v příběhu dosyta, tak Lightsaber Dojo, vám to plně vynahradí.

Verdikt

Vader Immortal: A Star Wars VR není nijak revoluční hrou na poli VR, přeci jen je to hra, která již vyšla před rokem a nyní se jí dočkali hráči PS4, ale rozhodně se jedná o zábavný titul, který vám za pár stovek nabídne několik hodin parádní zábavy, příběhu a trošku toho pohybu při šermování se světelným mečem, což rozhodně každého fanouška Star Wars musí nadchnout. Jednoduše řečeno hře nemám příliš co vytknout, kromě kroutících virtuálních rukou, kratší herní doby a méně té interakce, než nabízejí v tuto dobu nové VR tituly.

Hodnocení redakce:  80 %

Výhody:

  • Poutavý příběh
  • Zábavná hratelnost
  • Boje se světelným mečem a používáním síly
  • Velké množství nastavení, jak si prožít virtuální zážitek

Nevýhody:

  • Kratší herní doba
  • Méně možností interakce

Článek Vader Immortal: A Star Wars VR – hrátky se světelným mečem byl publikován 1. listopadu 2020 v 00.00 v rubrice Hry. Autorem článku je Matěj Pejsar. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...