WWE 2K Battlegrounds – zábavná hříčka plná mlácení

Sponzorované odkazy:

WWE 2K Battlegrounds – zábavná hříčka plná mlácení

Wrestling je jedním z nejpopulárnějších sportů ve Spojených státech a o herní adaptaci se poslední dobou stará studio 2K, s jejich sérií WWE 2K. Poslední díl se ale příliš nevyvedl a řadil se mezi nejhorší hry daného roku, proto si nyní vývojáři dali i tuto menší odbočku s názvem WWE 2K Battlegrounds, která má být takovou karikaturní zábavní hříčkou plnou speciálních útoků a možná i takového malého návratu od realistického zážitku k jednoduší zábavnější formě.

Styl vyprávění příběhuStyl vyprávění příběhu

Wrestlingové nebe

Příběh je vyprávěn formou komiksu a trošku odráží aktuální skutečnost ohledně opadu zájmu o WWE 2K sérii. V příběhové složce právě wrestling začíná upadat a bývalý zápasník přijde s nápadem, jak tento sport trošku oživit a klíčem májí být speciální arény a trošku povolnější pravidla, a tak dostane povolení k najímání nových zápasníků.

Jako hráči se vždy ujmete role nově vycházející hvězdy v dané oblasti. I když je příběh daný, tak vám hra dává menší možnosti rozhodnutí, jaký zápas budete nyní absolvovat a k jaké odměně zamíříte, jako první. K výběru slouží velký rozvětvený pavouk, kde můžete jet lineárně pouze za příběhem, nebo se zaměřit i na rozvětvené zápasy a získat tak speciální odměny v podobě odemknutí obsahu, ať už se jedná o nové zápasníky, power-up, nebo arénu.

Pojď jsem, kam jdeš?Pojď jsem, kam jdeš?

Každá část se zaměřuje na jinou oblast, a tak se kromě New Yorku podíváte také na Floridu, nebo do Mexika. V každé oblasti vás příběhem provede jiný zápasník. Co se týče hratelnosti, tak naštěstí každý wrestler využívá jiný druh pohybů, jelikož obtížnost v kampani není nijak závratná a po celou dobu hraní jsem neměl s žádným soupeřem výraznější problém, což může po několika zápasech nudit, naštěstí vše vždy trošku oživí nový hrdina, ale i tak jsem příběh dohrával pouze pro to, aby se zpřístupnil veškerý obsah do dalších módů.

Cesta příběhemCesta příběhem

Vzhůru do ringu

Ovládání je jednoduché a intuitivní. Lehký a těžký úder, blok, chvat, využívání speciálních power-up, okolního prostředí a věcí. Sice je ve hře více stylů boje, jak jsem již zmínil a speciální útoky lze také měnit, někdy posilují údery pěstí, někdy léčí, ty silnější dokáží zvrátit celý zápas, ale po čase v řádech několika hodin je vše neustále stejné.

Prostředí také nabízí určitou variabilitu, můžete využívat i krokodýly mezi publikem, židle, motorky kladiva schované pod ringem, ale i tak s určitou jistotou přijde stereotyp. Bohužel to má i za následek málo herních módů a většina je o tom udolat svého soupeře, zůstat jako poslední ve hře, nebo takovým zpestřením je sběr peněz a následný útěk z klece dříve, než se to podaří soupeři.

Možností personalizace svého zápasníka je opravdu hodněMožností personalizace svého zápasníka je opravdu hodně

Nejvíce zábavným módem kromě kampaně je cesta vlastního zápasníka, která kopíruje průběh kampaně, akorát si zde vytvoříte vlastního hrdinu, s kterým se vydáte na cestu ke hvězdám. Možností stylizace je opravdu hodně od stylu boje, přes muskulaturu, vzhled, účes, vousy, tetování až po různé oslavy vítězství, příchod do ringu a mnoho dalšího.

EventyEventy

Cesta ke slávě

Nové předměty pro svoje postavy můžete, jak zakoupit za reálné peníze, tak si vše vybojovat v ringách ať už přímo dané věci v kampani a výhrami ve výzvách, nebo přímo v obchodě za herní měnu, kterou získáváte z každé činnosti. Žádné lootboxy, nebo extra východy pro hráče, co přihodí nějakou tu kačku na víc.

Hra začíná být opravdu zábavná při hře s dalšími hráči, nejlépe se spilt-sreenem, to jsem si připadal jak před lety, kdy jsme soupeřili v ringách s prvními herními adaptacemi wrestlingu, akorát s větší dávkou trhlosti.

Cesta ke slávě vlastní postavyCesta ke slávě vlastní postavy

Neméně zábavný je online multiplayer, kde se můžete předvést se svým vyšperkovaným zápasníkem, ať už v exhibicích, turnajích, nebo speciálních eventech, které vývojáři neustále po daný čas obměňují.

Verdikt

WWE 2K Battlegrounds není úplně špatnou hrou, a tak nějak splnila, to co jsme od ní očekávali. Pokud by obsahovala více herních módů, a ještě více trhlejších variant, speciálních schopností a trošku obtížnější soupeře, tak by se jednalo a velice zábavnou hru. Takto to je lehký průměr, jenž zabaví na pár hodin, než se dostaví stereotyp, pokud máte s kým hrát na gauči, nebo online, tak se porce hodin dokáže zněkolikanásobit.

Hodnocení redakce:  62 %

Výhody:

  • Karikaturní styl vzhledu
  • Systém odemykání obsahu
  • Spoustu variací jak si upravit svého zápasníka
  • Na pár hodin zábavné

Nevýhody:

  • Po chvilce nudnější souboje
  • Méně herních módů
  • Menší dávka šílenosti, než jsme očekávali

Článek WWE 2K Battlegrounds – zábavná hříčka plná mlácení byl publikován 14. října 2020 v 00.00 v rubrice Hry. Autorem článku je Matěj Pejsar. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...